Verzorgingstips voor stucwerk

Het aanbrengen van stucwerk op muren zorgt voor een duurzame en egale afwerking. Om uw stucwerk mooi en netjes te houden, is het belangrijk om te weten hoe u het op de juiste manier kunt onderhouden door de tijd heen. Leer hier alles over de juiste reiniging en onderhoud van stucwerken in deze blog.

Hoe gestucte muren en plafonds goed te onderhouden

Het is belangrijk om uw stucwerk met enige regelmaat te reinigen om de kwaliteit te garanderen. Om de kwaliteit te behouden, is het noodzakelijk om zowel binnen- als buitenshuis stucwerk regelmatig schoon te maken. Het reinigen van stucwerk kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type en de locatie van het stucwerk.

Op een binnenmuur kunt u het stucwerk reinigen door simpelweg een droge doek of stoffer te gebruiken. Bij vuil dat niet makkelijk verdwijnt, kunt u een borstel of stofzuiger met borstelkop gebruiken. Dit werk hoeft niet elke week uitgevoerd te worden, maar is wel raadzaam om regelmatig te reinigen.

Wanneer het stucwerk op de buitenmuur is geplaatst, is het van cruciaal belang om de juiste reinigingsmethode te kiezen. Hierdoor vermijdt u dat er per ongeluk schade wordt toegebracht aan het stucwerk. Dit is cruciaal als u van plan bent de muur te reinigen met een hogedrukspuit.

Let erop dat u de juiste druk instelt, zodat het stucwerk niet per ongeluk wordt weggespoten met het vuil. U kunt ook kiezen voor een stoomreiniging, dit duurt wat langer maar maakt geen gebruik van chemicaliën en gebruikt in verhouding minder water. Dit is een doeltreffende aanpak voor reiniging, maar het is van essentieel belang om voorzichtig te werk te gaan om beschadiging aan de gevel te voorkomen.

Belangrijke adviezen voor het stucwerk onderhoud

Naast het schoonhouden zijn er ook nog andere handige suggesties voor het onderhouden van stucwerk. Hiermee kunt u zelf zorgen voor een goede onderhoud van de muren en plafonds. In dit overzicht presenteren we een aantal nuttige aanwijzingen voor een goed onderhoud van stucwerken.

Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is om stucwerk te beschermen tegen vocht en vochtplekken. Schade aan het stucwerk wordt veroorzaakt door vochtplekken, die in sommige gevallen zelfs kunnen leiden tot schimmelvorming. Dit is niet mooi om te zien en kan uw gezondheid schaden.

Om vochtophoping te vermijden, dient u goed te ventileren. Dit is een methode om te voorkomen dat vocht zich ophoopt en dat de ruimte afgesloten raakt. U kunt vochtophoping voorkomen door de ruimte regelmatig te luchten.

Voorkom beschadigingen aan uw muur door stoten te vermijden!Bij stucwerk op de muur bestaat er een risico op beschadiging bij impacts of stoten tegen de muur, gezien de kwetsbaarheid van het stucwerk. U loopt het risico dat het stucwerk dan beschadigd raakt of scheurt.

Voorkom beschadigingen aan het stucwerk door geen meubels tegen de muur te plaatsen. Maak de muur compleet met een afwerking van plinten. Op die manier voorkomt u per ongeluk stoten tegen de muur.

Mocht het voorkomen dat het stucwerk beschadigd raakt, is het noodzakelijk om dit direct te repareren. Als het gaat om een vlekje of een vingerafdruk, kunt u deze met een zachte doek voorzichtig verwijderen. Wees geduldig en voorzichtig bij het verwijderen van vlekjes of vingerafdrukken, om zo grotere beschadigingen te voorkomen.

Gaten en krassen in stucwerk kunnen makkelijk gerepareerd worden met vulmiddel, waardoor u zelf de herstelwerkzaamheden kunt uitvoeren. Bij diverse bouwmarkten en stukadoors in de buurt is dit vulmiddel verkrijgbaar. Wanneer de schades aan stucwerk van grotere aard zijn, is het raadzaam om een professional in te schakelen.

Neem contact op met een stukadoor voor advies over de beste aanpak. Als er schade is aan afgewerkt stucwerk, dan is dit de juiste plaats. De professional kan dit reliëf op dezelfde manier repareren.

Nood aan een stukadoor? Neem contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Er zijn verscheidene manieren om ervoor te zorgen dat uw stucwerk goed onderhouden wordt. In het geval dat u interesse heeft in professioneel vakwerk door een stukadoor, of nog met vragen zit, neem dan gerust contact op met ons. Als u meer wilt weten over onze stukadoors of vragen heeft, bel dan naar 085 106 1558.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Waarom is stucen zo geliefd en wat zijn de voordelen
> Hoe stucwerk bijdraagt aan een duurzame woning
> Tip 1 een goede start voor stucen is een afspraak maken met de loodgieter
> Zo repareert u kleine beschadigingen aan uw stucwerk met vulmiddel