Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Zaandam

Onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn ervaren in diverse stucwerk klussen. Bij ons kunt u terecht voor het aanbrengen van spachtelputz aan muren en plafonds. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden van spachtelputz en de bijbehorende kosten.

Heeft u nog vragen? Schroom niet om onze stukadoors te bellen op 085 106 1558. Wij zijn er om u te helpen!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een soort stucwerk dat een mix van marmerkorrels bevat. Dit soort Sierpleister wordt gebruikt op muren, wanden en plafonds. Het geeft een schitterende decoratieve afwerking. Dit type stucwerk heeft een grove textuur en een uniforme korrelstructuur. Spachtelputz is sterk en onderhoudsvriendelijk. Het wordt vaak gebruikt in zowel woningen als kantoorgebouwen.

De korreldikte kan variëren. Spachtelputz bevat marmerkorrels die verkrijgbaar zijn in verschillende diktes, welke de uitstraling van het interieur bepalen. Vaak brengt men spachtelputz aan met een dikte ergens tussen de 1 en 4 millimeter.

Spachtelputz op bruine muur
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf is bekend met uiteenlopende soorten spachtelputz en helpt u graag bij de realisatie van uw droomhuis.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Wanneer u spachtelputz in uw woning toepast, geniet u van diverse voordelen. Spachtelputz is niet voor niets een populaire keuze bij stucafwerkingen. Hieronder een opsomming van voordelen:

 1. Spachtelputz biedt een hoge weerstand tegen beschadigingen.
 2. Er zijn tal van kleurmogelijkheden beschikbaar, waardoor spachtelputz in vrijwel elke gewenste kleur kan worden aangebracht.
 3. U kunt dit stucwerk op muren aan zowel de binnen- als buitenzijde van uw pand aanbrengen.
 4. Wanneer spachtelputz met kleur wordt aangebracht, kan het direct op de muur worden geplaatst. Er is geen overschilderen nodig.
 5. Het onderhoud van spachtelputz is gering, en het kan gemakkelijk met water worden gereinigd.
 6. De makkelijke reiniging met water maakt het een logische keuze voor drukke huishoudens en zakelijke omgevingen.

Hoeveel kost spachtelputz?

Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak dat gestuct moet worden, hoe lager de kosten per m2 zullen zijn. Het hele huis in één keer laten stucen met spachtelputz kan u waarschijnlijk geld besparen. Het aanbrengen van stucwerk kost veel tijd en inspanning; u kunt dit met een gerust hart overlaten aan de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

De kosten voor spachtelputz zijn afhankelijk van de oppervlakte, de locatie in het huis en eventuele kleurtoevoegingen. Wilt u de prijs van uw woning weten? Neem dan gerust contact op via 085 106 1558. Onze inspecteurs van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan klaar om een inspectie uit te voeren, zodat u volledig geïnformeerd bent.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Eerder noemden we al dat een van de voordelen van spachtelputz is de veelzijdige en brede inzetbaarheid. Wilt u een mooie kleur op de muren? Wees gerust, het is mogelijk om een pigment toe te voegen, waardoor er eindeloze kleurvariaties mogelijk zijn.

Voor een kleurvast resultaat kunt u pigment toevoegen aan spachtelputz. Bij schade merkt u niet gauw dat er een stuk mist. Onder de bovenste laag behoudt het pleister dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

Er zijn momenten waarop spachtelputz moet worden verwijderd, bijvoorbeeld vanwege schade. Soms dienen leidingen of stroomkabels vervangen te worden, waardoor de muur opnieuw dichtgemaakt moet worden. Of wellicht is de huidige stijl niet meer passend binnen uw interieur.

Welke oorzaak u ook hebt, het is prettig om te horen dat spachtelputz verwijderd kan worden. Als de spachtelputz nog in goede staat is op de muur, is het aan te raden hier overheen te stucen. Het verwijderen van spachtelputz is niet eenvoudig en kost veel tijd. De meest voorkomende methoden hiervoor zijn:

 • Door middel van afsteken
  Bij het afsteken van spachtelputz wordt een afsteekmes gebruikt om het van de muur te schrapen of hakken. De stevige aard van spachtelputz maakt het waarschijnlijk dat schade ontstaat aan muur of plafond bij verwijdering. Waarschijnlijk zult u bij het verwijderen schade aan de muur of het plafond veroorzaken.
 • Schuurmachine hanteren
  Het hanteren van een schuurmachine is een effectieve methode tegen spachtelputz. Hier komt veel stof bij vrij. Om uzelf goed te beschermen, draagt u een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Verwijderen door middel van stoom.
  Een optie om spachtelputz te verwijderen is door gebruik te maken van stoom. Met een afstoomapparaat wordt het stucwerk zacht, waardoor het eenvoudiger is om het van de muur af te nemen. Vergeet niet dat de ondergrond van de muur belangrijk is.
 • Deze methode is niet optimaal voor alle ondergronden. Gipswanden zijn bijvoorbeeld gevoelig voor stoom, met mogelijk grote schade als resultaat.
 • Het opnieuw stucen
  Het verkrijgen van strakke muren gebeurt het meest efficiënt door opnieuw te stucen. Deze optie veroorzaakt weinig werk en troep, en in tegenstelling tot de eerder genoemde methoden, verdwijnt het risico op beschadigingen aan de muur.

Gaat u voor een netjes resultaat zonder veel kans op schade? Neem de keuze om de muur opnieuw te laten stucen. De vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf adviseren u met plezier.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Past spachtelputz nog in moderne interieurs?

Ondanks dat spachtelputz populair was in de jaren '80, is het nog steeds een veelgebruikte muurafwerking. Het is niet gekoppeld aan een specifieke tijd, maar aan persoonlijke voorkeur.

Wat is het verschil tussen sierpleister en spachtelputz?

Er is weinig verschil tussen beiden. Spachtelputz is een specifieke soort sierpleister binnen de bredere term sierpleister.

Hoe lang blijft spachtelputz mooi?

Spachtelputz gaat dankzij zijn duurzaamheid vele jaren mee. Spachtelputz biedt stevige bescherming en gaat daardoor vele jaren mee.

Is het mogelijk om spachtelputz te verven?

U kunt spachtelputz in verschillende kleuren toepassen, zodat de kleur al vooraf is bepaald. Fijn om te weten dat u, als u eens iets anders wilt, gemakkelijk kunt verven over de spachtelputz.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.