Laatste reviews van onze stukadoors
Er zijn op dit moment geen reviews beschikbaar

Over spacken van een van onze vakspecialisten

Onze stukadoors staan voor u klaar!

Een Stukadoor

Gratis een offerte?

U krijgt gegarandeerd tijdens kantooruren binnen één uur een reactie!

Uw voordelen op een rij
Enkel geverifieerde stukadoors
Onze stukadoors zijn snel beschikbaar
Vrijblijvend bellen of een offerte aanvragen
Binnen één uur reactie op uw aanvraag *
Bespaar tijd met deze gratis service

* Op werkdagen tussen 09:00 - 17:00

Over spacken van een van onze vakspecialisten

Wanneer u zich verdiept in het vinden van een stukadoor voor uw muren en plafonds, komt u snel de term spacken tegen. Wat houdt het spacken precies in en wat zijn de mogelijke toepassingen voor spacken in Zaandam? Leest u dan vooral verder om een heldere uitleg te krijgen.

Onze specialisten helpen u graag met al uw vragen. U kunt ons gerust bellen op 085 106 1558 of hier een vrijblijvende offerte invullen. Met ons maakt u uw droominterieur waar.

Gespackte woonkamer met stoel.
Benieuwd naar de mogelijkheden van spacken? een van onze vakspecialisten levert u spackwerk op maat.

Wat is spack?

Spack, of spackspuitwerk zoals het vaak genoemd wordt, is een veelgebruikte methode. Deze aanpak, spackspuiten genoemd, staat bekend om zijn gladde en egale afwerking van muren en plafonds, en is bovendien kostenbesparend. Het proces omvat het aanbrengen van een mengsel van gips en bindmiddel (spack) op muren en plafonds met een daarvoor bestemde spuitmachine.

Spack is een gebruikelijke techniek bij nieuwbouwwoningen. De textuur is te omschrijven als korrelig. De variatie in mogelijkheden maakt het mogelijk om een persoonlijke touch te geven aan uw interieur.

Muren en plafonds zijn geschikt voor het aanbrengen van spack. We doen dit met behulp van een spackspuitmachine. Bent u op zoek naar informatie over het spacken van uw muur of plafond?

Kijk voor meer details op onze pagina over muren spacken. Lees verder over plafond spacken op onze pagina. Wilt u meer te weten komen over spackspuiten? Klik dan hier.

Aanbrengen van spack in Zaandam door een van onze vakspecialisten

Spack aanbrengen gebeurt in twee fasen: de onderlaag en de afwerkingslaag.

  • Onderlaag: Deze laag zorgt voor een gelijkmatige ondergrond en optimaliseert de hechting. Het vult kleine barstjes en bultjes op, waardoor een gladde onderlaag voor de afwerkingslaag ontstaat.
  • Afwerkingslaag: Deze laag zorgt voor de gewenste textuur en uitstraling. U kunt hierin makkelijk uw wensen voor kleur en structuur toepassen. De structuren waaruit u kunt kiezen variëren van fijn tot grof, en zijn afgestemd op uw voorkeur en de stijl van uw interieur.

Droomt u van een opgeknapte (woon)kamer? Dan is spacken een prima keuze. Veel oppervlakte kan door middel van een spackspuit-apparaat binnen korte tijd behandeld worden. Om deze reden vallen de kosten vaak lager uit dan andere vormen van stucwerk.

Hoewel spack meestal wit van kleur is, heeft u ook de optie om het in een andere kleur te laten aanbrengen. Bij het aanbrengen van spack, worden twee lagen gebruikt. Beton en gipsplaten zijn geschikte ondergronden voor het toepassen van spackwerk.

Voordelen van spacken

Eerder noemden we al wat kenmerken en voordelen van spack. Bekijk nogmaals alle voordelen van spackwerk:

Voordelen:

  • Gebruik spackwerk voor het snel behandelen van grote oppervlakten.
  • Het aanbrengen van spackwerk is prijsgunstig en kosten minder dan regulier glad stucwerk.
  • De voorbereidingstijd voor spack is minimaal. De muur kan vlug worden voorbehandeld en kort daarna kan het spack worden aangebracht.
  • Spack kan in talloze kleuren worden aangebracht.

Persoonlijk advies van een van onze vakspecialisten in Zaandam

Twijfelt u over de verschillende opties voor uw woning? Onze specialisten kunnen u helpen via 085 106 1558. Ze bieden graag gepersonaliseerd advies dat past bij uw situatie.

Ook kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo spoedig mogelijk ontvangt u een persoonlijk kostenoverzicht voor het spackwerk bij u thuis. Onze stukadoors helpen u graag bij het kiezen van de juiste optie!

Veel gestelde vragen over spacken

Hoe verschilt spackwerk van stucwerk?

Het verschil tussen spacken en stucen zit in de aanbrengmethode. Waar spack handmatig wordt aangebracht, wordt spackwerk met een spuitmachine op de muur gespoten.

Hoe lang duurt spacken?

Dit wordt bepaald door de kleur die u kiest en de grootte van het te behandelen oppervlak. Het aanbrengen van spack in één kleur neemt doorgaans 1 à 2 dagen in beslag.

In welke kleuren is spackwerk beschikbaar?

De standaard en tevens meest voorkomende kleur voor spackwerk is wit. Wanneer pigment aan het spackwerk wordt toegevoegd, zal de gewenste kleur direct op de muur of het plafond komen, waardoor het niet meer nodig is om te verven.

Kun je over spackwerk heen sauzen?

Het is geruststellend te weten dat spackwerk na drogen simpelweg geschilderd kan worden. Het is geruststellend voor u om te weten dat spackwerk, na volledige droging, geschilderd kan worden.