Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Zaandam

Wilt u in Zaandam uw woning laten stucen door een deskundige? Dan bent u aan het juiste adres bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Bij ons krijgt u altijd eersteklas stucwerk voor een eerlijke prijs.

Zijn er gaten of beschadigingen in uw muur aanwezig? Heeft u last van barsten of beschadigingen in de muren? Heeft u last van vochtige muren door lekkage of schimmel?

Ons team staat van vakmannen is klaar om uw woonkamer een nieuwe uitstraling te geven met onze top stucwerk. Bekijk op deze pagina wat de mogelijkheden zijn voor woonkamer stucen in Zaandam, onze werkwijze en de kosten. Neem telefonisch contact met ons op via 085 106 1558 voor advies, of vraag een gratis kostenoverzicht aan.

Woonkamer met stucwerk met haardvuur en schilderij.
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf tovert uw woonkamer om met onze diverse soorten stucwerk.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Bij het stucen van uw woonkamer kunt u uit meerdere stucvormen kiezen. Kijk op onze website om te bepalen welke stucvorm het beste bij uw stijl en wensen aansluit. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de vier bekendste stucvormen:

 1. Spacken:
  Spacken betekent dat er een nieuwe laag stucwerk wordt aangebracht door middel van een spuitmachine. Op deze wijze kan een groot oppervlak snel worden behandeld. Standaard wordt het behandelen in twee lagen uitgevoerd op het oppervlak.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz maakt gebruik van een mengsel verrijkt met marmerkorrels. Het eindresultaat is een muur met een ruwe afwerking. Het levert een egale korrelstructuur op en is makkelijk te onderhouden.
 3. Behangklaar stucen:
  Wanneer uw muur behangklaar wordt gestuct, wordt deze zo bewerkt dat u er onmiddellijk behang op kunt plakken. De muur is helaas nog niet helemaal glad. Bij het sausklaar maken van muren is dit wel het geval.
 4. Sausklaar stucen:
  Na het sausklaar stucen kunt u uw muren direct voorzien van verf. De stukadoor zet een dunne stuclaag op de muur. Na droging kan deze direct worden overgeschilderd. Direct na het drogen van het stucwerk kunt u de muur verven.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Uw woonkamer laten stucen vergt een uitgebreide tijdsinvestering. Logisch dat u zich afvraagt wat u kunt verwachten. Het team van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf werkt volgens een strakke planning en houdt zich aan de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

Eerst komt de stukadoor bij u langs om de mogelijkheden in te schatten en een prijsindicatie te geven. Vervolgens meten we de ruimte op en beoordelen we de staat van het plafond en de muren. Eventuele loszittende stukken worden weggehaald en plekken waar schade is worden met gips gevuld.

Voor de bescherming van de ruimte worden de vloer en obstakels, waaronder stopcontacten, afgeplakt. Daarnaast is het essentieel om de muur goed schoon te maken zodat er geen onregelmatigheden in het stucwerk terechtkomen. Voor een mooie afwerking worden stucbeschermers op de hoeken van de muur geplaatst.

Na het voorbereiden van de ruimte, brengt de stukadoor een primer aan. Met de primer blijft het stucwerk goed hechten aan de muur of het plafond in de woonkamer. Wanneer de primer volledig droog is, kan het stucmiddel worden voorbereid.

Hiervoor wordt water vermengd met gips en door elkaar gemixt met een mortelmixer. De toepassing van het stucwerk is een nauwgezette en tijdrovende taak. Het stucwerk wordt met zorg op de muur aangebracht met een troffel en raapbord.

De stukadoor zorgt ervoor dat het stucwerk netjes wordt verdeeld. Dankzij de reilat worden de grootste hobbels weggewerkt en maakt de stukadoor de muur vlak. Als laatste wordt de muur afgespackt en zorgvuldig geschuurd met een spons.

Bent u nieuwsgierig naar de specifieke stappen in het proces? Heeft u interesse om meer te weten te komen over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Voor aanvullende informatie of advies, belt u onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1558.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Vergeet niet dat de droogtijd van het stucwerk een tijdje duurt. Een temperatuur van 10 tot 20°C zorgt ervoor dat 1 millimeter stucwerk per dag droogt. Voor een stuclaag van 3 millimeter is de droogtijd ongeveer 3 dagen, met ventilatie in de woonkamer kan dit proces sneller verlopen.

Wat kost een woonkamer stucen in Zaandam?

Bij het berekenen van de kosten voor het stucen van uw woonkamer moeten diverse factoren in overweging worden genomen. Onze ervaren stukadoors voorzien u van een duidelijk en overzichtelijk kostenplaatje. Hieronder vindt u een lijst met factoren die invloed hebben op de kosten:

 • Materialen
  Om zijn werk goed te doen, gebruikt een stukadoor diverse soorten materialen. U moet hierbij denken aan het gereedschap dat de stukadoor hanteert, zoals een pleisterspaan voor het afwerken van de muren. Tevens omvat dit de materialen die op de muur en het plafond worden aangebracht.
 • Typen stucwerk
  De uiteindelijke kosten hangen af van het gekozen type stucwerk, zoals hierboven omschreven. Vaak is spacken de economisch gunstigste vorm van stucen. Het verwerken van spachtelputz is over het algemeen duurder.

 • Arbeidskosten
  Onder arbeidskosten verstaan we de kosten die de stukadoor rekent voor de klus. De stukadoor maakt met zijn personeel immers ook kosten en moet deze opvangen. Door landelijke regels kunnen er schommelingen in het uurtarief zijn.
 • Moeilijkheidsgraad
  Een plafond stucen is voor een stukadoor een meer arbeidsintensieve taak dan een muur stucen. Het werken boven zijn hoofd, maakt dat de stukadoor Moet er een groot gedeelte van het plafond worden gestuct, dan zullen de moeilijkheidsgraad en de kosten omhoog gaan.
 • Aantal vierkante meters
  Bij het stucen van meer vierkante meters, zullen de totale kosten uiteraard toenemen. Een groter aantal te stucen vierkante meters resulteert vaak in een lagere prijs per m2. Met een groter aantal gestucte vierkante meters, zakt de prijs per vierkante meter.
 • Regio
  De locatie waar u het stucwerk laat uitvoeren heeft invloed op de uiteindelijke kosten. In stedelijke gebieden zijn de prijzen voor stukadoors over het algemeen hoger dan in de rustigere omliggende steden. In grote steden zijn er meestal minder stukadoors beschikbaar, terwijl de behoefte hoog is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Stukadoors kunnen een rechte ruimte sneller bewerken dan een kamer met veel hoekjes. Wanneer een kamer veel hoeken en krappe ruimten heeft, kan dit de prijs aanpassen. Stukadoors hebben meer tijd nodig om kleine hoekjes zorgvuldig af te werken.
 • Staat van het plafond
  Is uw plafond of zijn uw muren beschadigd? Dat beïnvloedt de uiteindelijke prijs. Wanneer de muren of plafonds beschadigd zijn, repareert de stukadoor deze eerst. De uiteindelijke prijs weerspiegelt ook de kosten die de stukadoor maakt.

Bent u nieuwsgierig naar een prijsindicatie voor uw situatie? Heeft u vragen over de kosten? Bel onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1558 voor meer info. Laat u adviseren door een expert over de vele mogelijkheden.

Uw woonkamer in Zaandam laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Uw woonkamer laten stucen betekent een duurzame verbetering van uw woning. Heeft u behoefte aan een vakman die u persoonlijk helpt bij het vinden van de beste oplossing? Dan is E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Zaandam uw ideale partner!

Onze vakmensen bieden superieure service zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Neem gerust contact op voor uw vragen en wensen via 085 106 1558 of vraag offerte zonder verplichtingen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Zaandam

Hoe doe ik mijn eigen stucwerk?

Het is mogelijk om zelf te stucen als u de benodigde materialen, kennis en voorbereidingen treft. Echter blijkt deze arbeidsintensieve klus vaak te worden onderschat. Een optimaal resultaat verkrijgt u door een ervaren stukadoor in te schakelen.

Hoe lang stuct men een woonkamer?

Het stucen van een woonkamer kan variëren in tijd, maar meestal duurt het 1 tot 3 dagen. Voor elke millimeter stucwerk kunt u uitgaan van een dag drogen. U moet rekenen op 3 dagen droogtijd voor een 3 millimeter dikke stuclaag.

Waarom bedragen de kosten voor stucwerk zoveel?

Voor het stucen van een woonkamer is veel tijd en zijn meerdere soorten materialen vereist, wat de prijs omhoog brengt. Stukadoors hebben een inspannend beroep waarvoor veel tijd nodig is om stucwerk te maken dat van hoge kwaliteit is. Dankzij deze investeringen krijgt u het mooiste stucwerk dat vele jaren meegaat.

Hoeveel vraagt de stukadoor?

De prijzen van een stukadoor kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de regio en de aard van het werk. Voor een precieze prijsbepaling is het belangrijk om informatie in te winnen bij een specialist. Zo weet u precies welke kosten u kunt verwachten voor het realiseren van uw droominterieur.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.