Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Plafond stucen Zaandam Wij staan in Zaandam voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Zwartsluis

Plafond stucen Zaandam

Een gestuct plafond is cruciaal voor zowel nieuwbouw- als renovatiewoningen. Voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de regio Zaandam, kunt u rekenen op het vakwerk van de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Wij realiseren stucplafonds die volledig voldoen aan uw wensen.

Service staat bij ons hoog in het vaandel, wij gaan dan ook graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Wilt u meer informatie over de voordelen van het stucen van een plafond en de beschikbare opties? Lees verder en ontdek onze uitgebreide opties voor plafond stucen in Zaandam en omstreken!

Graag een gesprek voor persoonlijk advies? Heeft u een vraag? Bel onze vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf op 085 106 1558. Een vrijblijvende offerte aanvragen behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.

Plafond stucen door een stukadoor.
Plafond stucen in Zaandam? E.S. Schilders & Afbouwbedrijf is uw beste keus!

Plafond stucen kosten

Uw interieur knapt aanzienlijk op door het plafond te laten stucen. Het biedt een strakke en moderne afwerking, terwijl het de duurzaamheid van uw woning verhoogt. Uiteraard wilt u weten wat de prijs is voor het stucen van het plafond per m2.

De kosten voor het stucen van een plafond kunnen variëren door verschillende factoren. Voor een precieze prijsopgave kunt u contact opnemen met onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Bel ons op 085 106 1558 voor een advies dat specifiek op uw wensen is afgestemd.

De kosten van plafond stucen worden door verschillende factoren bepaald. De prijs wordt niet alleen beïnvloed door hoe groot het plafond is. Onderstaand vindt u de factoren die meespelen in de prijsbepaling van plafond stucen.

 1. Type stucwerk
  Zoals eerder aangegeven zijn er diverse stucwerkopties voor plafonds. Elke variant komt met eigen voordelen en kosten. In het algemeen is spackspuitwerk de voordeligste optie. De prijs per m2 voor sierpleister ligt vaak hoger.
 2. Oppervlakte en omvang
  Hoe groot het plafond is, bepaalt mede de kosten voor het stucwerk. Voor grotere plafonds is de prijs per m2 vaak lager, aangezien het een groot oppervlak bedraagt. Voor projecten van kleinere omvang zijn de kosten per m2 vaak hoger, dit komt door de grotere voorbereidingskosten.
 3. Ondergrondvoorbereiding is van invloed
  De staat van het plafond bepaalt de mate van voorbereiding die noodzakelijk is. Een schoon en gelijkmatig plafond vergt minder kosten; de stukadoor kan dadelijk starten. Voor bestaande beschadigingen in het plafond, moeten eerst reparaties plaatsvinden. Dit brengt extra uitgaven met zich mee.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De kosten kunnen hoger worden vanwege de locatie van uw woning en hoe bereikbaar het plafond is. Om lastige locaties te bereiken, is er meer tijd en moeite nodig. Voor hoge of lastig bereikbare plafonds zijn de arbeidskosten hoger.
 5. Materialen
  Om uw plafond netjes af te werken, maakt de stukadoor gebruik van verschillende hoogwaardige materialen. Als het plafond hoger blijkt, zijn extra steigers en materialen vereist. Dit zal ervoor zorgen dat de kosten voor het materiaal toenemen..

De uiteindelijke kosten voor plafondstucwerk worden grotendeels bepaald door bovengenoemde elementen. Houd deze punten in gedachten tijdens het uitvoering van uw droomproject. Voor tijdig advies kunt u altijd bij onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf terecht.

Voordelen van plafond stucen

Een effen en glad plafond brengt de ruimte tot zijn recht. Stucwerk kan tevens helpen om oneffenheden, naden en schade te verbergen, wat resulteert in een strakke afwerking. Naast de visuele aantrekkingskracht van een gestuct plafond, zijn er ook nog extra voordelen:

 • Duurzaamheid: U geniet langer van een mooi plafond, want het stucwerk weerstaat beschadigingen en slijtage. Op deze manier heeft u jarenlang plezier van uw woning. Het biedt een extra vochtwerende laag, wat noodzakelijk is in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Met gestucte plafonds wordt de isolatie in uw huis verbeterd, wat kan zorgen voor lagere energiekosten. Het aanbrengen van stucwerk helpt bij het verbeteren van de akoestiek in uw woning. Met stucwerk wordt de akoestiek binnen de woning verbeterd, wat resulteert in minder geluidsoverlast.
 • Onderhoudsvriendelijkheid: Met een gestuct plafond heeft u nauwelijks onderhoudswerk. Vuil en stof kunnen makkelijker worden verwijderd. Het herstellen van kleine beschadigingen gaat snel.

Proces van plafond stucen

Een plafond stucen is een tijdrovende klus die om grote nauwkeurigheid en deskundigheid vraagt. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf zijn onze stukadoors rijk aan ervaring en hebben ze diepgaande kennis van het stucen. Hierbij volgen wij onderstaand proces bij het stucen van uw plafond:

 • Voorbereiding: zorg voor een goede voorbereiding door vloeren en meubels af te dekken. Het plafond wordt ontdaan van vuil, stof en losse deeltjes. Alle schade wordt gerepareerd om een gladde uiteindelijke uitstraling te realiseren.
 • Een basislaag wordt in de volgende stap aangebracht. De grondlaag, ook primer genoemd, zorgt ervoor dat het stucwerk goed hecht. De primer voorkomt dat het stucwerk loslaat of gaat afbrokkelen.
 • Nadat de voorbereidingen zijn uitgevoerd, kan men beginnen met het aanbrengen van het stucwerk. Met een spaan brengt u het stucwerk in dunne laagjes aan die daarna moeten drogen. De frequentie van dit proces hangt af van de temperatuur en het type stucwerk dat gebruikt wordt.
 • Afwerking: Het netjes afwerken van het plafond volgt na het aanbrengen van de laatste laag. Dit kan worden gedaan door middel van schuren en polijsten. Op uw verzoek kan er nog een decoratieve afwerking worden toegevoegd.

Soorten stucwerk voor het plafond

Verschillende stucopties zijn beschikbaar als u uw plafond wilt laten stucen. Verschillende soorten stucwerk hebben hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Onderstaand de meest voorkomende opties:

 • Pleisterwerk: geeft een gladde, strakke afwerking. Hierdoor ziet uw ruimte er strak en modern uit. Het is eenvoudig te reinigen en perfect voor het aanbrengen van verf of behang.
 • Spacken: zorgt voor een goedkope afwerking van uw plafond. Met spackspuiten en een machine kunnen grote oppervlaktes in korte tijd worden behandeld. Na het aanbrengen ontstaat er een korrelige laag die in meerdere kleuren te krijgen is.
 • Sierpleister: perfect voor het afwerken van muren en plafonds. De term beslaat alle soorten pleisterwerk die voorzien zijn van een structuur. Een veelgebruikte keuze is spachtelputz.

Plafond stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Voor de uitvoering van stucwerk op het plafond is vakkennis en ervaring vereist. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bent u op de goede plek. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij premium stucwerk verzorgen.

We kiezen voor hoogwaardige materialen bij al het stucwerk. Daarnaast blijven wij up to date over de laatste technieken. We zorgen ervoor dat uw plafond jarenlang meegaat en probleemloos blijft.

Neem contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor al uw vragen. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via ons vrijblijvende offerteformulier. Wij staan telefonisch voor u klaar, bel 085 106 1558 om direct met een van onze stukadoors te spreken.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kan stucwerk op ieder plafond worden aangebracht?

Voor stucwerk zijn gipsplaten, fermacell en betonnen plafonds geschikte ondergronden. Voor het stucen op hout zijn extra stappen nodig. Gipsplaten moeten als eerste geplaatst worden.

Hoe kan ik zelf een plafond stucen?

Zelf een plafond stucen kan, maar het vraagt om flinke technische vaardigheden en ervaring om een professioneel resultaat te krijgen. Voor een perfect resultaat raden wij aan om een professionele stukadoor in te huren. Hierdoor haalt u een vlekkeloos eindresultaat.

Hoelang duurt het stucen van een plafond?

Dit hangt volledig af van de omvang van het project en het type stucwerk. Gewoonlijk vergt het totale proces, droogtijd inbegrepen, ongeveer 1 tot 2 weken. Daarna kunt u de ruimte weer benutten.

Wat is de prijs per vierkante meter voor plafondstucwerk?

Dit is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de oppervlakte van het project. Daarbij spelen het gekozen materiaal en eventuele extra toevoegingen ook een rol. Zorg ervoor dat u een vakman raadpleegt voor een duidelijk kostenadvies.

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.