Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Zwartsluis

Waarom is stucen zo geliefd en wat zijn de voordelen

Redactie zaandam-stukadoor.nl, 17 augustus 2024
Stucwerk aanbrengen op het plafond.
De stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vertellen u graag meer over de voordelen en mogelijkheden van stucwerk.

Een mogelijkheid om de muren van uw nieuwe woning te verfraaien, is door te stucen. Wat maakt stucen zo populair en waarom is het de moeite waard?In deze blog leest u waarom stucen zo'n populaire keuze is en wat de voordelen ervan zijn.

Een summiere kennismaking met stucwerk

Stucwerk betekent dat de stukadoor een dun laagje pleister aanbrengt op de muur. Het afwerken van het plafond kan gebeuren door middel van verschillende vormen van stucwerk. De meest gangbare vorm van stucwerk is vlak stucwerk.

De muur wordt door de specialist geheel gelijkmatig afgewerkt. Indien er beschadigingen zijn, repareert de specialist deze direct. Dit is van toepassing op de volledige muur, maar ook op specifieke kleine beschadigingen.

De meest gewaardeerde manier van opknappen in Zaandam

Stucwerk wordt algemeen erkend als de meest populaire manier om wanden en plafonds te renoveren. Dit is te danken aan het feit dat stucwerk een snelle en eenvoudige oplossing is om een ruimte snel en makkelijk te vernieuwen met minimale veranderingen. Dit is een voordelige keuze waarbij u kunt genieten van een prachtige afwerking.

Met de verschillende varianten van stucwerk is er voor elke situatie een oplossing. Diverse opties, waaronder glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk, worden aangeboden door verschillende stukadoors. In sommige gevallen is het mogelijk om decoratief te laten stucen, overleg dit altijd met de vakman.

Bij verschillende woningen is stucwerk een goede keuze. Zowel bij nieuwe bouw als gerenoveerde huizen is stucen een optie. Zelfs op de buitenmuur kan stucwerk worden aangebracht.

Het toepassen van stucwerk is een solide investering om uw muren te verfraaien; het blijft lang mooi en is gemakkelijk in onderhoud en herstel. Kleine herstelwerkzaamheden kunt u zelf uitvoeren met behulp van vulmiddelen. Met de geluiddempende en brandwerende effecten van stucwerk, woont u veilig en comfortabel.

Waarom stucen een gewaardeerde optie is en welke voordelen het biedt

Het is duidelijk dat stucwerk een populaire keuze is voor de afwerking van woningen. Wat zijn echter de voordelen van stucwerk als wandafwerking?Hieronder worden de essentiële voordelen van stucwerk beschreven.

Een van de voordelen van stucen is dat het kan helpen om de muren in uw huis te stabiliseren. In het geval van oude huizen renoveren, kan het gebeuren dat een deel van de muren scheef staat. Naast het feit dat de muur er niet mooi uitziet, kan het scheve ervan ook een gevaar zijn en de draagkracht aantasten.

Door middel van stucen komen deze muren en weer netjes uit te zien en krijgen ze ook een extra ondersteuning, waardoor ze stabiliserenVooral draagmuren hebben hier voordeel van, omdat ze in de loop der jaren een deel van hun draagkracht verliezen. Door te stucen wordt er extra stabiliteit aan de muren toegevoegd.

Voor oudere betonnen muren kan stucen een goede oplossing zijn. Vaak zijn deze wanden extreem poreus en vertonen een hoog absorptievermogen. Dit kan hinderlijk zijn als u de muur wilt schilderen, omdat dit kan resulteren in strepen op de muur.

Het aanbrengen van stucwerk kan dit probleem oplossen. Het aanbrengen van stucwerk over de betonnen muur maakt deze geschikt om te verven of te behangen. De verf blijft beter en langer mooi wanneer u deze aanbrengt op een gestucte muur.

Met het toepassen van een specifiek type stucwerk op de buitenmuur, verkrijgt u een extra isolatielaag voor de woning. Zo blijft u lekker warm in de winter. Door isolatie te integreren met stucwerk, maakt u wellicht aanspraak op een subsidiebedrag.

Onderhoud contact met de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het aanbrengen van stucwerk is een geliefde en kostenbesparende keuze om uw muur te verwerken. Er zijn meerdere stijlen waarin stucwerk naar wens kan worden aangebracht. Dit ecologische alternatief verbetert niet alleen het uiterlijk van uw woning, maar kan ook bijdragen aan een veiligere leefomgeving.

Bent u benieuwd en wilt u meer weten over de mogelijkheden?Neem gerust contact op met onze vakkundige stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Zij zijn te bereiken voor vragen via 085 106 1558.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1558 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.